Дирк Новицки, който стана първият европеец печелил приза за най-полезен играч в НБА вече гледа към Европейското първенство в Испания през лятото. 213-сантиметровата звезда на Германия и Далас Маверикс се надява да помогне на националния си отбор за медалите и класиране на Олимпиадата в Пекин.

„Смятам, че ще имам нужда от малко време, поне един месец, за да се отърся от разочарованието в края на този сезон”, казва Новицки по повод отпадането в първия кръг на плейофите. „През юни ще започна подготовка и мисля, че в началото на юли ще съм зареден и жаден за баскетбол. Наистина очаквам с нетърпение новото предизвикателство, което ще е да стигнем до Олимпийските игри”, споделя германецът и добавя, че тази цел го мотивира изключително, но първо му трябва известен период да си почине, което не се е случило миналото лято. „После ще се върна възстановен и с нови сили, готов за първенството в Испания”, сигурен е Дирк.

От както Маверикс бяха отстранени на старта на плейофите, вълната от критики към Новицки нарасна сериозно, но той признава, че е бил подготвен за това: „След 9 години в НБА разбираш, че просто бизнесът е такъв, а да си забележим играч означава да понасяш и хубавото и лошото”, коментира баскетболистът.