Българският национал Филип Виденов и неговият отбор в Лятната лига на НБА Ню Орлиънс Хорнетс, постигнаха поредна победа, този път над Лос Анжелис Клипърс с 80:76.

Виденов игра четири минути и половина за „стършелите”, като успя да се разпише веднъж от средно разстояние и открадна една топка в защита.

Хорнетс отстъпваха инициативата в началото на срещата, но след това успяха да вземат първата четвърт с 24:20. Във втората част тимът на Виденов отново не бе много убедителен и бе тотално надигран с 28:13. Равностойна, но слаба бе третата четвърт, след което Ню Орлиънс успя да наложи играта си в заключителните минути и в крайна сметка да стигне до победата.

25 точки за успеха отбеляза Хилтън Армстронг. За Клипърс с 24 се отличи Маркъс Уилямс.

Следващият мач за Виденов и компания е на 20 юли рано сутринта българско време срещу Кливлънд Кавълиърс.

До момента в Лятната лига на НБА Филип Виденов е играл и в четирите срещи на Ню Орлиънс, като има средно по 4.8 точки за 8.5 минути на мач.

Русенецът бе освободен от началото на подготовката на националния отбор, за да може да изпробва силите си отвъд Океана. След края на Лятната лига се очаква Виденов да се присъедини към трикольорите и да е основна фигура в състава на Пини Гершон за предстоящите евроквалификации.