Йоаким Ноа вече е по-известен от баща си Яник – поне на територията на Чикаго. Центърът на баскетболния отбор от Ветровития град е с основна заслуга „Биковете” да играят в плейофите през 2010 година.

В типичния си емоционален стил, Йоаким едва дочака края на мача с Шарлът снощи, и изкрещя – „Да шокираме света!” Чикаго сътвори страхотен рейд в края на редовния сезон, за да хване последното плейофно място, и има непосилна задача още в първия кръг – най-добрият отбор през сезона Кливлънд.

„Знаете ли какво харесвам в този тим?” попита Ноа, без да чака отговор. „Чувствам, че дори, когато е тежко, дори когато сме в серия от 10 поредни загуби, никога не се разочароваме. Винаги вярваме един в друг. Да сме в плейофите сега е страхотно чувство, наистина си го заслужихме!”

Чикаго се нуждаеше от победа срещу Шарлът, или загуба на Торонто в Ню Йорк снощи, за да се класира. С мисълта за задължителен успех обаче, „Биковете” без колебание си осигуриха нужното, през цялото време водеха в резултата, и на моменти авансът им бе дори 18 точки.