Отборът от Националната баскетболна асоциация Ню Йорк Никс уволни треньора си Айзея Томас, обяви клубният президент Дони Уолш в изявление за официалната интернет-страница.

Томас, който изпълняваше длъжността и президент на клуба до 2-и април, когато Дони Уолш пое управлението, регистрира 23 победи и 59 загуби през този сезон, като логично с този актив не успя да попадне във втората фаза на първенството. Общо за два сезона начело на Никс Томас спечели 56 победи и претърпя 108 поражения.

Слуховете за уволнението на Айзея Томас тръгнаха още след избирането на Дони Уолш за президент и днес те придобиха реалност. Айзея Томас е член на Залата на славата на НБА заради успехите му като играч на Детройт, а преди да дойде в Ню Йорк, той тренираше отборът на Индиана. Трудностите за Никс не са новост в последните 6-7 сезона, когато отборът не само загуби своя облик, но и в административен план често имаше проблеми.

"Трябва ни ново лице, нов глас в съблекалнята или просто човек, който да даде нова енергия на отбора, мотивира решението си президентът на клуба. Вървим постоянно надолу и нещо трябва да се промени, за да променим посоката".