Майк Д`Антъни се съгласи да поеме треньорския пост в изпадналия в криза тим на Ню Йорк Никс. Помощник треньорът на американския национален отбор изостави Финикс след отпадането в първия кръг на плейофите и се запъти към Голямата ябълка, за да се опита да извади Никс от може би най-лошия сезон в историята на клуба.

Още в събота се появиха информации, че между Ню Йорк и Д`Антъни е постигнато принципно споразумение, но снощи новината бе официализирана.

Майк Д`Антъни се споразумя с тима за четири години и 24 милиона долара. Той имаше и още две години от контракта си с Финикс, но се разбра със собственика Робърт Сарвър да не ги изпълни.

Чикаго Булс бе другият отбор, който искаше да си осигури услугите на Д`Антъни, но в крайна сметка специалистът избра да замени Айзия Томас.

Майк Д`Антъни реши да напусне Финикс, след като спортния директор на Слънцата Стив Кър призна, че между двамата има принципно неразбирателство. Кър обяви, че Д`Антъни е свободен да преговаря с други клубове, и моментално Ню Йорк и Чикаго опитаха късмета си.

Финикс не успя да стигне финалите в НБА няколко сезона поред под ръководството на Д`Антъни, въпреки събраните страхотни баскетболисти. Специалистите смятат, че причина за това е „прекалено” офанзивното мислене на треньора. Очаква се сега Стив Кър да потърси специалист по дефанзивната игра, който да изравни полюсите в отбора.