Ню Джърси Нетс победи Кливланд с 96:85 в третата среща от втория кръг на плейофите в НБА. Джейсън Кид завърши с трипъл-дабъл, който го прати на второ място във вечната ранглиста на играчите с най-много подобни постижения по време на плейофи. Начело е легендата на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън с 30, а играчът на Нетс има 11.

След успеха, който постигнаха, „мрежите” успяха да намалят преднината на съперника на 2:1 победи.

Кид реализира 23 точки, овладя 13 борби и направи 14 асистенции. Със същия брой точки останаха и неговите съотборници Винс Картър и Ричард Джеферсън.

Най-резултатен за Кливланд бе Лари Хюз, който вкара 23 точки, а звездата на „кавалерите” Леброн Джеймс реализира само 18.

Баскетболистът на Сан Антонио Тим Дънкън се представи отлично в другата плейофна среща от НБА между неговия отбор и Финикс. „Шпорите” се наложиха с 108:101 и вече водят с 2:1 победи в серията. Заслугата за успеха принадлежи на Дънкън, който реализира 33 точки и 19 борби.

Тони Паркър започна мача силно, като за първите 24 минути отбеляза 14 от общо 16 точки в срещата. Ману Джинобили най-накрая се събуди от унеса, в който беше изпаднал, и се отличи с 24 точки. Брус Боун добави 10 за победата на Сан Антонио.

Шон Мариън бе най-резултатен за Финикс, като реализира 26 точки. Амаре Студамайер напусна игрището заради натрупани лични нарушения. Центърът на „слънцата” обаче отбеляза 21 точки. Стив Неш наниза всичките си 16 точки след почивката и се отличи с 11 асистенции.

Следващите плейофни срещи от двете серии са през нощта на понеделник срещу вторник.