Ню Йорк Никс е най-скъпият клуб в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) за седми пореден път, сочи годишното проучване на "Форбс".

Никс, които са спечелили само една плейофна серия от 2000 година насам и имат титла за последно от 1973, са оценени на 5.8 милиарда щатски долара, което е скок с 16 процента от миналата година. На второ място са Голдън Стейт Уориърс (5.6 милиарда долара), а в топ 5 попадат още Лос Анджелис Лейкърс (5.5 милиарда), Чикаго Булс (3.6 милиарда) и Бостън Селтикс (3.5 милиарда). "Форбс" също така уточнява, че за първи път в историята стойността на три клуба надхвърля 5 милиарда долара.

Въпреки Ковид-19 пандемията, която остави феновете извън залите за по-голямата част от сезон 2020/2021, средната стойност на отборите е нараснала с 13 процента до 2.48 милиарда. Причина за това са рекордните договори с рекламодатели и очакванията за нова сделка за телевизионните права догодина, която ще счупи всички рекорди в историята на НБА.

Миналогодишният шампион Милуоки Бъкс е на 17-о място в класацията със стойност от 1.9 милиарда долара и ръст от 17 процента от миналата година.