Цял куп НБА звезди ще се съберат в Белград тези дни за бенефиса на един от най-големите баскетболисти в историята на Европа. Легендарният сърбин Владе Дивац ще окачи официално кецовете на пирона утре в родината си в компанията на близки приятели и бивши колеги.

Първите гости вече започнаха да пристигат в сръбската столица, а след тях са Тони Кукоч, Крис Уебър и Скот Полард – някогашни съотборници на Владе в Сакраменто, както и треньорът на Сан Антонио Грег Попович.

В отлично настроение Полард привлече страхотно внимание на летище „Никола Тесла” и коментира, че не се е колебал нито за секунда, когато е получил покана от Дивац за голямото събитие. Крис Уебър, член на известната петорка от миналото на Сакраменто и настоящ баскетболист на Детройт пък доведе и съпругата си в Западната ни съседка.

„Дойдох да си видя приятеля си Владе. Много го обичам, той ми е като по-голям брат. Имам и желание за помогна на благотворителната му кампания”, пък сподели Уебър.

В Белград вече е и Грег Попович, а сред специалните гости на спектакъла утре са Глен Райс, Хидо Тюркоглу, Педжа Стоякович, Деян Бодирога, Жарко Паспал, Зоран Савич, Александър Джорджевич, Предраг Данилович, Александър Волков, Дино Раджа, Шарунас Марчульонис, Панайотис Янакис….

Вестник „Блиц” пък също подкрепи хуманитарната кампания на Дивац „Можеш и ти” и направи игра с въпрос – Колко златни медала има Владе от световни първенства? – а някои от отговорилите правилно ще има възможност да се запознае с НБА звездите.