Новият сезон в Националната баскетболна асоциация стартира на 30 октомври в Сан Антонио. Днес бе обявена пълната програма на шампионата на „извънземните”, като сред останалите важни дати са 17 февруари 2008, когато е Мачът на звездите, в Ню Орлиънс, и 16 април – краят на редовния сезон.

Шампионът Сан Антонио ще има честта да открие Шоуто, като в първия мач посреща Портлънд. Новобранецът Грег Одън ще направи дългоочаквания си дебют именно в „АТ&Т Сентър” срещу Тим Дънкан. Лигата прави всичко възможно да промотира образа на Одън, като насрочи цели 19 мача на неговия тим за излъчване по националната телевизия.

Феновете на Бостън вече нямат търпение да видят новите придобивки – Кевин Гарнет и Рей Алън. Дебютът им за Селтикс ще бъде на 2 ноември срещу Вашингтон.

Кливлънд и ЛеБрон Джеймс играят първия си мач от новия сезон на 31 октомври, когато приемат Далас и Най-полезния играч на миналия сезон Дирк Новицки.

Първото повторение на финала от 2006/2007 – Сан Антонио – Кливлънд е на 17 януари.

Освен мача на откриването между Сан Антонио и Портлънд, за 30 октомври са насрочени още две срещи – ЛА Лейкърс – Хюстън и Голдън Стейт – Юта.

Пълният календар по месеци можете да намерите на официалния сайт на НБА!