Националната баскетболна асоциация обяви имената на десетимата титуляри в Мача на звездите, който ще се играе на 18 февруари в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис.

ЛеБрон Джеймс от Кливланд (Източна конференция) и Стеф Къри от шампиона Голдън Стейт (Западна конференция) ще бъдат капитани на двата отбора, след като получиха най-много гласове във вота на феновете.

Заедно с Джеймс от Изтока бяха избрани нападателят Янис Адетокумбо от Милуоки, центърът Джоел Ембийд от Филаделфия и гардовете ДеМар ДеРоузан от Торонто и Кайри Ървинг от Бостън.

От Запада пък сред титулярите ще бъдат нападателят Кевин Дюрант от Голдън Стейт, гардът Джеймс Хардън от Хюстън и дуото от Ню Орлиънс Антъни Дейвис и ДеМаркъс Къзинс.

Все още няма яснота за стартовите състави, тъй като двамата капитани ще имат право да изберат съотборниците си без значение от Конференцията, в която играят.

В първия кръг, в който се избират титулярите, право на първи избор ще има Джеймс, който получи най-много гласове от феновете.

Във втория кръг, в който се избират общо 14 резерви, които ще бъдат обявени през следващата седмица, пък първи ще избира Къри.

Двамата капитани трябва да селектират съставите си, в който ще влязат по 12 баскетболисти за Мача на звездите. /БТА