Лос Анжелис Клипърс бяха лидери в Западната Конференция в началото на февруари, но загубата срещу Индиана Пейсърс у дома със 116:133 ги отпрати на петото място. Тимът има актив от 44 на 27 и е инкасирал поражения в 6 от последните 9 мача, което всъщност позволи на Ню Орлиънс да ги измести от четвъртата позиция. А това е разочаровало звездите на отбора.

"Трябва да намерим своята идентичност. Отборите ни вкарват лесно. Това ни затруднява да вкарваме в нападение“, заяви гардът Джеймс Хардън.

За втори път в рамките на няколко мача някоя от звездите на Клипърс говори за липсата на идентичност на отбора в момента. Пол Джордж заяви, че според него Клипърс нямат идентичност, след като на 1в средата на март разгромени от Атланта със 110:93 у дома. Обичайно такива думи са насочени към треньора, който трябва да се погрижи да се вижда ясна идентичност на терена. Наставникът на тима Тай Луе описа идентичността на отбора в момента като "мека". В понеделник Индиана стреля 60,7% от тройката.

"Нашата идентичност трябва да бъде свързана с твърдостта ни. Което означава физика, психическа и физическа издръжливост, мощно нападение - можем да вкарваме по много различни начини. Имаме ли идентичност? Мисля, че да. Меки сме", заяви специалистът.

В периода от 1 декември до 6 февруари "Клипърс" постигнаха серия от 26 победи в 31 мача и изглеждаха като претенденти за титлата. Но след това са с актив от 10 успеха в 22 срещи.

Подобно е и разочарованието във "Финикс Сънс". Гардът Брадли Бийл заяви, че загубата от Сан Антонио Спърс е абсолютно недопустима. Това беше и третата им загуба от четири мача през сезона срещу Спърс, които са последни в Западната конференция.

"Това е разочарование. Дойдохме тук и не се справихме. Мислехме, че ще е лесно, защото те бяха без Уемби. Но ни сритаха задника. Те излязоха агресивни, точно както треньорът ни каза, че ще го направят, а ние не отговорихме. Е, отговорихме, но не се справихме със задачата в края", каза Бил пред репортери след мача.

Загубата изпрати "Слънцата" на осмата позиция в Западната Конференция, като бяха изпреварени от Сакраменто (отново без Везенков тази нощ) и Далас. 

"Просто е неприемливо да загубиш този мач. За нашите момчета всички казахме правилните неща. Всички направихме правилната подготовка. Но не играхме с необходимата концентрация в тази позиция през, бих казал, първото полувреме", заяви треньорът на "Сънс" Франк Вогел.