Отборът на Филаделфия 76ърс ще започне новия сезон в Националната баскетболна асоциация без двамата си най-скъпоплатени играчи - Джоел Ембийд и Пол Джордж, съобщи ESPN.

Ембийд, който през сезон 2022/23 бе определен за "Най-полезен играч", тренира пълноценно, но ще му бъде дадено максимално много време, за да навлезе във форма. В началото на тази година роденият в Камерун американски национал претърпя операция на коляното заради скъсан менискус и в щаба на Филаделфия са готови да го щадят колкото се може повече. 30-годишният Ембийд няма да играе в нито един от трите мача на Сиксърс до края на тази седмица.

В същото време Джордж, който през лятото бе взет като свободен агент, все още се възстановява от хиперекстензия на коляното. Травмата той получи в контролната среща с Атланта Хоукс през миналата седмица. Очаква се неговото състояние да бъде оценено към края на тази седмица.

Новият сезон в НБА започва тази нощ, а първият мач на Филаделфия е в нощта на сряда срещу четвъртък като домакин на Милуоки Бъкс. До края на седмицата предстоят гостувания на Торонто Раптърс и на Индиана Пейсърс./ БТА