Контузията в бедрото на тежкото крило на Ню Орлиънс Пеликанс Зайън Уилямсън се е възобновила и той ще отсъства поне още няколко седмици след "Мача на звездите". Това заяви пред репортери генералният мениджър на "пеликаните" Дейвид Грифин.

22-годишният Уилямсън не е играл от 2 януари, като се очакваше да се завърне в игра малко след края на настоящата седмица, която завършва с "Мача на звездите", за който той бе избран сред титулярите.

Бившият възпитаник на университета Дюк обаче ще пропусне не само предстоящото шоу в Солт Лейк Сити, а и още няколко седмици след това.

"Зайън не прие особено добре тази травма. Неговата рехабилитация вървеше по план и той беше готов за игра 3 х 3, но просто травмата му бе с много висок риск от възобновяване и това се случи", заяви Грифин.

До момента Уилямсън е пропуснал последните 20 мача на Пеликанс, а ако отсъства още две седмици тази бройка ще се увеличи до поне 27.

Ню Орлиънс заема седмо място в Западната конференция на НБА с 29 победи и 28 загуби, като без Уилямсън тимът е с 12 победи и 16 поражения от началото на сезона.

Личната статистика на тежкото крило през настоящата кампания е 26 точки, 7 борби и 4,6 асистенции средно на мач.

 

БТА / Автор: Георги Крумов