Центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд заяви, че може да пропусне предстоящия в неделя "Мач на звездите" в Националната баскетболна асоциация.

Ембийд, който тази нощ вкара 29 точки за победата на Сиксърс със 118:112 над Кливланд Кавалиърс, се оплака след срещата, че от три седмици играе с травма и би предпочел да не ходи до Солт Лейк Сити тази седмица, а да използва следващите седем дни за почивка.

"Не съм сигурен, че ще играя. Не съм здрав. Така се чувствам през последните три седмици или дори месец. Исках да стигна до "Мача на звездите" без пропуснати мачове. Но мисля, че стигнах до момент, в който трябва да послушам съвета на доктора. Той ми каза, че ми трябват две седмици за почивка. Ще видя как се чувствам в следващите дни и ще реша", каза Ембийд, който достигна до 10 000 точки в кариерата си тази нощ.

"Чудесно е, че стигнах до този момент в кариерата ми. Късметлия съм в това отношение. Но зад тези 10 000 точки стои много работа. Щастлив съм, че мога да помагам да печелим. Няма значение колко точно вкарваш. Важното е да постигаш победи", завърши 28-годишният баскетболист.

Ембийд бе избран за един от резервните играчи в "Мача на звездите", но след контузията на Кевин Дюрант бе изпратен сред титулярите.

 

БТА / Автор: Георги Крумов