Тимът на Далас Маверикс най-вероятно ще е без звездата си Лука Дончич и във втория мач срещу Юта Джаз от първия кръг от плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Далас загуби първия двубой с 93:99. Дончич страда от разтежение на прасеца на левия крак. От клуба все още не са обявили категорично дали словенецът ще вземе участие в срещата, но това е все по-вероятно, съобщава "ESPN".

Лука Дончич проведе леко занимание в неделя, но треньорът Джейсън Кид не потвърди дали 23-годишният баскетболист ще може да играе във втория мач с Юта тази нощ.

„Определено е плюс, че поднови тренировки, но ще видим как ще се чувства до мача“, каза Кид по повод Дончич.

Маверикс заеха четвъртото място в Западната конференция, но претърпяха поражение в първия мач като домакин. Вторият сблъсък отново ще се проведе в Далас.

Лука Дончич се контузи по време на победата над Сан Антонио със 130:120 на 10 април.

„Контузиите винаги идват в грешния момент. Така е и с травмата на Лука, но ние не можем да стоим и да плачем за това. Всички сме професионалисти и разбираме каква е ситуацията. Дори да играе, това не значи автоматично, че победите ни са гарантирани. Но със сигурно за нас е по-добре, когато Лука е на терена. Да се надяваме, че скоро ще се върне в игра“, коментира още Джейсън Кид.

Лука Дончич записва средно 28.4 точки, 9.1 борби и 8.7 асистенции за 65 мача през сезона.