Бившият първи избор в драфта на НБА Зайън Уилямсън не се очаква да се завърне в игра до края на настоящия сезон, съобщи Шамс Чарания от сайта The Athletic.

21-годишният баскетболист на Ню Орлиънс Пеликанс все още не е възстановен от операция ходилото, която претърпя след счупване миналото лято. Наскоро тежкото крило поднови тренировъчен процес, но той все още не е на пълни обороти и "пеликаните" не смятат да рискуват здравето на звездата си.

През последните месеци в медийното пространство се завъртя и информация, че 198-сантиметровият Уилямсън е наддал сериозно на килограми, като е достигнал тегло от почти 140 килограма, което сериозно е забавило възстановяването му.

Уилямсън, който е един от най-атлетичните и експлозивни играчи в НБА, бе избран от Ню Орлиънс под номер 1 в драфта през 2019 година. За два изиграни сезона с екипа на тима той има средно по 25,7 точки, 7 борби и 3,2 асистенции средно на мач и едно участие в "Мача на звездите".

До края на настоящия сезон отборът на Ню Орлиънс има да изиграе 11 мача, като заема девето място в Западната конференция с 30 успеха и 41 поражение и е в добри позиции за участие в плей-ин турнира.