Звездата от НБА – Джон Уол, призна в популярен подкаст в САЩ, че на два пъти е опитал да отнеме живота си. Той влетя в лигата като №1 в драфта от 2010-а година и е играл за Уошингтън Уизардс, Хюстън Рокетс и Лос Анджелис Клипърс.

В богатата си кариера той е взел пет пъти участие в мачовете на Ол Стара и е припечелил повече от 276 милиона долара. Звучейки като перфектния живот, наслаждаващ се на лукс и славата в баскетбола, то черната страна е бдяла над него.

„Знам колко важно нещо е менталното състояние. Тръгнах на психотерапия. Ако не бяха двамата ми сина, щях да се самоубия. На два пъти съм поставял пистолет на главата си. Хората, които са близки до мен, не знаеха за това нещо. Имах едно видео, в което се правих на гангстер. Исках в този момент да не съм тук“, каза Уол.

Бившият играч в лигата – Майк Милър, който води подкаст, остана стъписан от думите на атлета и го помоли да обясни. „Опитах да намеря щастието. Не успявах и исках да изчезна от земята. Тогава обаче нещата се обърнаха, знаейки, че няма кой да се грижи за децата ми. Щях да ги предам и трябва да бъда на линия за тях“, обобщи още той.