Проблемите с гърба на гарда Бен Симънс се дължат на дискова херния. Това заяви старши треньорът на Бруклин Нетс Стийв Неш. Канадският наставник не губи надежда, че Симънс ще може да играе за Бруклин в някакъв момент от сезона, но при оставащи по-малко от три седмици до края на редовния сезон, това изглежда все по-малко вероятно.

Симънс все още не е дебютирал за Бруклин, след като бе трансфериран от тима на Филаделфия в средата на февруари в замяна на правата на Джеймс Хардън.

„Бен е имал такъв проблем и в миналото, така че можем да кажем, че през цялата си кариера в НБА се е борел с дискова херния. Смятам, че в един момент във Филаделфия са осъзнали, че не става дума просто за обостряне на болката в гърба му, но не знам кога се е случило това“, заяви Неш.

Наставникът разкри, че за момента никой не е повдигал въпроса за операция и в момента тя не седи на дневен ред. Симънс обаче не е играл от лятото на миналата година, когато Филаделфия отпадна във втория кръг на плейофите в Източната конференция, а австралиецът бе набеден за основен виновник за поражението от Атланта Хоукс.

„През последните 5-6 месеца той е тренирал много здраво и знам, че е в чудесна физическа форма. За съжаление обаче болките в гърба му са доста силни и откакто се появи това обостряне, то не е намалявало. Надявам се, че в скоро време ще се намери някакво решение за него“, каза още Неш.

Той добави, че всички в тима са готови да приемат 25-годишния Симънс в игра във всеки един момент, стига физическото му състояние да позволява това.

Междувременно от Бруклин съобщиха, че гардът Джо Харис е претърпял втора операция на връзките на глезена и се очаква да бъде готов за началото на тренировъчния лагер преди следващия сезон. През тази кампания той взе участие в 14 мача, в които записа по 11,3 точки средно на мач.