Новият треньор на баскетболния Бостън Селтикс Име Удока е заразен с Covid-19 и не участва лично на представянето на отбора пред медиите в понеделник.

Удока даде интервюто си чрез Zoom, но все пак се надява да бъде с тима от първия ден на тренировъчния лагер.

Удока бе нает като треньор на Бостън в края на юни, а сега е в десетия си ден на карантина. Той каза, че се чувства "добре", като е имал леко главоболие няколко дни. Треньорът е напълно ваксиниран, държи играчите му да имат избор дали да се ваксинират или не, но смята, че "ще има последици", ако не са.

"Момчетата са информирани и образовани върху всичките положителни ефекти, които носи ваксинирането. Колкото по-бързо се приближим до 100 процента ваксинирани, толкова по-добре ще бъде за отбора", каза Удока.

"Трябва да има баланс в отбора. Ние трябва да можем да играем големи и малки мачове, да сме бързи и бавни. Ще работим върху всички тези аспекти на тренировъчния лагер", обеща той.

44-годишният Удока е дългогодишен асистент на треньора на Сан Антонио Спърс Грег Попович, като 7 години е бил негов първи помощник, а през 2019 година му е бил асистент и в националния тим на световното първенство.

След периода си в Сан Антонио Удока се присъедини към Филаделфия за година, а след това премина и през щаба на Бруклин Нетс. По време на кариерата си като баскетболист е играл за Лос Анджелис Лейкърс, Ню Йорк Никс, Портланд Трейл Блейзърс, Сакраменто Кингс и Спърс.