На исторически момент станаха свидетели феновете в НБА, след като баща и син играха рамо до рамо в предсезонна контрола. Разбира се, става дума за ЛеБрон Джеймс и наследникът му Брони Джеймс, които се превърнаха в първите баща и син, които играят заедно в най-силното първенство на света, макар и в среща преди сезона. Двамата обаче не успяха да помогнат на Лос Анджелис Лейкърс, който загуби от Финикс Сънс със 114:118 в в „Акришър Арена".

Gulliver/GettyImages
8 снимки

Младокът се появи в игра от резервната скамейка в началото на втората четвърт и се присъедини към баща си. Нещата не тръгнаха добре за семейство Джеймс, след като Брони загуби две топки, а ЛеБрон също допусна такава грешка в първите им две минути заедно на полето. Малко по-късно реализатор номер 1 в историята на лигата наниза тройка, а в последствие намери сина си в чиста позиция, но Брони пропусна от зоната за три точки.

ЛеБрон напусна игра около три минути и половина преди почивката и не влезе повече през второто полувреме. Той завърши с 19 точки, 5 борби и 4 асистенции. Брони, който навърши 20 години вчера, пък записа 13 минути и половина на игрището с 2 борби, но и четири грешки, като пропусна и двата си опита за стрелба.

ЛеБрон никога не е крил мечтата си да играе редом до големия си син и сега може да е щастлив, че тя се сбъдна. ЛА Лейкърс избра Брони в Драфта това лято и макар че на този етап времето му ще бъде ограничено, със сигурност ще видим двамата заедно на паркета в хода на новия сезон. В края на декември реализатор №1 за всички времена на НБА ще навърши 40 години, но той продължава да показва, че все още е далеч от край на своята величествена кариера.