Легендарният играч на Лос Анджелис Лейкърс и петкратен шампион в НБА – Ървин Меджик Джонсън, почива в хърватския град Сплит на луксозната 86-метрова яхта „Акуила”. Той дебаркира струващото 150 милиона долара возило на западния край на красивия град. Хората веднага разпознаха Меджик, искайки да си правят снимки с 60-годишната икона.

12 снимки

Джонсън не отказа на никой фотос, като спазваше нормите за строги мерки и се щракна с маска на лицето си.

Един от привържениците на играта носеше фланелка на друго величие от „езерняците” – Коби Брайънт, който трагично загина в началото на тази година. Меджик игра за Лейкърс от 1979-а до 1991-а година. През това време той спечели пет пъти титлата в НБА (1980, 1982, 1985, 1987 и 1988), като също така е MVP във финали три пъти и играе 12 пъти в мача на Звездите в НБА.

Любопитен факт е, че феновете на баскетбола направиха импровизиран кош пред яхтата на Меджик Джонсън и започнаха да играят играта, докато звездата отмаряше на „Акуила”.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.