Легендарният баскетболист от близкото минало Чарлс Оукли бе арестуван и изведен от охраната в "Медисън Скуеър Гардън" по време на мача между Ню Йорк Никс и гостуващия Лос Анджелис Клипърс, след като нападна вербално собственика на Никс Джеймс Долан.

Оукли, който прекара най-добрите години от кариерата си в тима от Ню Йорк, наскоро си позволи да критикува публично състоянието на клуба, заради което бе отлъчен него от собственика Долан.

Публиката в залата изпрати Оукли с одобрителни скандирания на името му, а мачът бе спрян за няколко минути, докато 53-годишният бивш баскетболист бъде изведен навън.
След срещата ръководството на Никс написа следното съобщение в социалната мрежа Twitter:

"Чарлс Оукли дойде на мача тази вечер и се държа твърде неприлично и по напълно вулгарно. Той бе изгонен, а в момента е и арестуван от полицията на Ню Йорк. Той бе велик играч за Никс и се надяваме, че ще се намери кой да му помогне в най-скоро време."

Тимът на Ню Йорк Никс е раздиран от скандали в последно време, най-вече около звездата на тима Кармело Антъни, като се намира на 12-о място в Източната конференция с едва 22 победи и 32 загуби. /БТА