Голдън Стейт Уориърс пребори Лос Анджелис Клипърс със 115:113 за втора победа във втория мач през новия сезон в НБА, а звездата на тима Стеф Къри вкара 45 точки.

Защитаващият титлата си като топ-реализатор в Лигата също така спечели важна борба 36 секунди преди края, а после и вкара два наказателни удара 4.7 секунди преди времето да изтече.

Скандиранията на публиката МВП, МВП започнаха в края на първата част и не спряха до четвъртата, когато Къри вече беше надхвърлил с 25 точки постижението си от преди две нощи. Днес той завърши с 9 от 9 успешни стрелби от стандартна ситуация, пет тройки и помогна на Уориърс да дръпнат в един момент от мача с 44:27. Във вторник той завърши с 21 точки и само два от осем опита за тройка му се получиха.

Деймиън Лий вкара важна тройка за повеждане в резултата 5:55 минути преди края и приключи мача с 11 точки, въпреки че влезе от пейката. Андрю Уигинс прибави 17 точки и 6 борби.

Пол Джордж остана с 29 точки, 11 борби и 6 асистенции за Клипърс, за които това беше първи мач през сезона. Ерик Бледсо вкара 22.

В Маями местният отбор стартира сезона с победа 137:95 над Милуоки Бъкс, като Тайлър Херо вкара 27 точки за 24 игра, въпреки че почна мача от пейката. Джими Бътлър добави 21 за прекалено лесната победа над актуалния шампион в Лигата Милуоки.

Бам Адебайо реализира 20 точки и взе 13 борби за Хийт, който постави и рекорд по най-много реализирани точки и най-голяма разлика при победа в мач на откриването. И за малко да ударят и рекорда си за най-убедителна победа в историята, която е от 43 точки разлика в мача с Лос Анджелис Клипърс през 1994-а година. Предишният им рекорд по отбелязани точки е от 1999-а година, когато са вкарали 128 срещу Детройт.

Янис Антетокумбо остана със скромните за възможностите му 15 за Милуоки, а Грейсън Алън прибави 14. Крис Мидълтън завърши с 10 точки при 4 успешни от 14 стрелби, а Бъкс бяха без контузените Джейрю Холидей, Бруук Лопес (травма в гърба) и Боби Портис (разтежение на лявото бедро). Маями имаше и сериозно превъзходство при отскочилите топки, като взеха 58 срещу 38.

Пи Джей Тъкър стартира за първи път като титуляр за Маями, след като премина при тях именно от Милуоки и имаше сериозен принос за титлата.

Атланта също започна сезона с домакинска победа- 113:87 над Далас, като Кам Редиш вкара 20 точки, Трей Йънг остана с 19. Миналата година Атланта беше изненадата в Източната конференция, след като достигна до финала там. В срещата с Далас започнаха активно от самото начало и взеха мача с превъзходство в третата част. До почивката те водеха с 51:44, но след края на третата четвърт разликата беше 20 точки- 84:64.

За Далас дебют като треньор направи Джейсън Кид, който не е водил отбор от 2017/2018, когато беше начело на Милуоки. Голямата им звезда Лука Дончич остана с 18 точки при 6 успешни стрелби от 17 опита от стандартна ситуация.