Зрелището от НБА започва тази нощ! Сезонът е очакван с нетърпение, след като актуалният шампион Лос Анджелис Лейкърс изглежда навярно най-фаворизираният отбор преди началото на най-силната баскетболна лига в света.


Дебютният мач, с който се открива програмата, е между Брууклин Нетс и Голдън Стейт Уориърс от 02,00 часа българско време на 23-и декември, а три часа по-късно е голямото дерби между Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс. И двете срещи ще може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, като баскетболната програма по време на коледно-новогодишните празници е повече от богата.


Както споменахме, „езерняците” са фаворит за спечелване на трофея Лари О’Брайън, но ЛА Клипърс ще опитат да детронират актуалния крал. На Изток пък Милуоки Бъкс и Брууклин Нетс са фаворитите за първите две места, като се очаква това да бъде финала на източната конференция.

Една от големите сделки преди старта на сезона пък определено бе преминаването на Ръсел Уестбруук от Оклахома Сити Тъндър във Уошингтон Уизардс, като се очаква Уесбруук да поведе столичани към по-солидно представяне в хода на календара. Интерес приковава и завръщането на Стеф Къри в отбора на Голдън Стейт Уориърс, след като голямата звезда на "воините" лекуваше сериозна контузия и пропусна много голяма част от предния сезон. Проблемите за Клей Томпсън обаче не стихват, след като атакуващият гард получи нова сериозна травма и се очаква да липсва и през тази кампания.