Голдън Стейт Уориърс продължи с диктатурата над Кливланд Кавалиърс във финалите в НБА. Уориърс записаха трети пореден успех и общо 15 от началото на плейофите. Победата дойде при 118:113.

Ключова роля за успеха на Голдън Стейт изигра тройката на Кевин Дюрант 45 секунди преди финалната сирена, с която "воините" попариха надеждите на Кливланд за победа и връщане в серията.

Кливланд пък от своя страна поведе за пръв път в серията в четвърт различна от първата.

Това се случи в средата на третата част. След това Кавалиърс дори натрупа солиден аванс - преднината достигна 7 точки. Това не сломи Голдън Стейт, който се задържа в мача след успешни стрелби на намиращия се под пара Клей Томпсън, Стеф Къри и Кевин Дюрант.

При нов успех в събота сутринта Уориърс може да стане шампион в НБА без загубена среща в елиминациите. Кевин Дюрант затвърди силното представяне във финалите с нови 31 точки и 8 борби. Клей Томпсън добави 30, а Стеф Къри завърши с феноменалните 13 борби, а в добавка към тях се отчете и с 26 точки.

Общо 77 точки записаха ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг за Кливланд, но те не бяха достатъчни за победата. Джей Ар Смит записа първа среща във финалите с над 10 точки - завърши с 50% от зоната за три точки. Усети се липсата на успешни стрелби от Кевин Лав, който завърши само с 1 точен изстрел от 9 опита. Пейката на Кливланд отново не бе не на ниво и единствен Кайл Корвър завърши с по-солиден актив - 8 точки.

Припомняме, че миналата година Голдън Стейт стана първият отбор в историята на НБА, допуснал обрат от 3:1 победи. В момента серията е 3:0 победи в полза на Уориърс, което почти изключва подобна развръзка.

Какво ще се случи може да разберете в събота сутринта в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.