Дуайн Уейд вкара 28 точки, включително и два наказателни удара 1,5 секунди преди края на мача, за победата на Маями с 97:95 като домакин над Оклахома. Двубоят в "Американ Еърлайнс арина" бе изключително равностоен, като предложи 38 смени на водачеството и 11 равенства. В крайна сметка обаче по-добрата игра на Маями в защита в заключителните секунди се оказа решаваща за победата. 

Крис Бош добави още 16 точки за Маями, а Горан Драгич завърши с 14 за 11-ия успех на "горещите" от началото на сезона, с който те еднолично оглавяват класирането в Югоизточната дивизия. За Оклахома с по 25 точки завършиха Кевин Дюрант и Ръсел Уестбруук, като вторият от тях можеше да донесе победата на "гръмотевиците", но стрелбата му от тройката с финалната сирена се оказа крайно неточна. 

Серията на Индиана от шест последователни успеха прекъсна тази нощ, след като тимът отстъпи като гост на Портланд със 111:123. Домакините изковаха победата си през второто полувреме, което спечелиха с 67:52. Най-резултатен за Портланд бе Деймиън Лилард, реализирал 26 точки. Си Джей Маккълъм добави още 21 за осмата победа Блейзърс през сезона, а Алън Краб завърши с 16 точки.

За Индиана най-резултатен бе Си Джей Майлс с 27 точки. Гардовете Джордж Хил и Родни Стъки добавиха по 18 и 17, а избраният за "Играч на месеца" в Източната конференция Пол Джордж приключи срещата със скромните 11 точки, пропускайки всичките си 9 стрелби от далечно разстояние. 

Кауйа Ленард вкара седем пъти от тройката, с което бе с основна заслуга за победата на Сан Антонио като гост на Мемфис със 103:83. 23-годишното крило на Спърс приключи с 27 точки в актива си, с което бе най-резултатен за 16-тата победа на Сан Антонио от началото на сезона. 

Новото попълнение Ламаркъс Олдридж вкара още 18 точки за победителите, докато Тони Паркър завърши със 17. За Мемфис (11-9) Марио Чалмърс, Майк Конли и Марк Гасол реализираха по 15 точки, а Джеф Грийн завърши с 10. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS