Джереми Лин отбеляза 19 точки във втората четвъртина и завърши със сбор от 25 при победата на Шарлът със 114:100 срещу Бостън в мач от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Това остави Хорнетс на трето място в класирането на Югоизточната дивизия и на шесто в генералното подреждане на конференцията. Кемба Уолкър отбеляза 18 точки, а Ал Джеферсън и Марвин Уилямс добавиха по 16 за победата срещу Селтикс, които заемат петата позиция в Източната конференция, но са с равен баланс срещу Хорнетс - 47/34. Айсая Томас и Ейвъри Брадли завършиха с по 17 точки за отбора на Бостън, който допусна трета загуба в последните си 21 домакинства.

Кливланд спечели очаквано първото място в Източната конференция, след като Леброн Джеймс отбеляза 34 точки за победата със 109:94 срещу Атланта. Кавс ще имат домакинско предимство в плейофите на изток, докато Хоукс остава на трето място в сборното класиране и на първо в дивизията на Шарлът.

Далас спечели място в плейофите на Западната конференция, побеждавайки със 101:92 борещия се за квота отбор на Юта, който вече не контролира собствената си съдба. Джаз трябва да победят Лейкърс в сряда и да се надяват Хюстън да загуби от Сакраменто./БТА