Лос Анджелис Клипърс се затвърди с още една победа на четвъртото място в Западната конференция на НБА. В своята зала "Стейпълс Сентър", тимът на Док Ривърс надделя над Далас Маверикс с 98:91. 

Мачът беше изключително равностоен в началните минути, като резултатът вървеше буквално точка за точка. Постепенно домакините от Лос Анджелис дръпнаха с осем точки разлика при 20:12 след тройка на Джамал Крофърд и това беше най-голямата разлика до момента. 

Но Маверикс показаха зъби и веднага намалиха изоставането си чрез Реймънд Фелтън. В крайна сметка първата четвърт дойде при аванс от само две точки на Клипърс и нищо не изглеждаше решено. 

Равностойната битка продължи и във втората четвърт, като гостите от Тексас дори стигнаха до преднина. В тези минути ужасни изпълнения от наказателната линия имаше ДеАндре Джордан от състава на домакините, който редуваше пропуск след пропуск от линията. Това помогна на Далас да излезе напред при 47:44, което беше и най-големият аванс на тима. 

В крайна сметка Клипърс успяха да се преборят за преднината си и голямата почивка дойде при 49:47 в тяхна полза. Тази завързана битка не предвещаваше по никакъв начин какво ще се случи с Далас в третата част. 

Постепенно Блейк Грифин и Крис Пол не спираха да бележат лесни точки, а Джей Джей Редик също помогна с кошове във важни моменти. По-малко от четири минути преди края на четвъртта преднината на домакините мина 10 точки, а в края ѝ набъбна на 17. 

Така всичко изглеждаше предначертано като успех за Клипърс. Но не така мислеха гостите от Тексас. В средата на последната част те намалиха аванса на противника си до четири точки, но това беше всичко добро за тях. 

Крис Пол, Блейк Грифин и Джамал Крофърд нанизаха важни точки и в края успяха да удържат аванса си, за да победят с 98:91. Най-резултатен беше Джамал Крофърд с 22 точки, а още 20 добави Джей Джей Редик. Блейк Грифин наниза 17 важни точки, а въпреки колебливите стрелби от наказателната линия, ДеАндре Джордан завърши с 14. 

Райън Фелтън с 21, Дерън Уилямс с 15 и Дирк Новицки с 14 бяха най-резултатни за Далас, но в крайна сметка това не стигна за успех и гостите се прибраха към Тексас с наведени глави.