Джеймс Хардън записа личен рекорд в плейофен мач с 42 отбелязани точки, докато Дауйт Хауърд спечели 26 борби при победата на Хюстън със 130:128 над Далас в мач от плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Рокетс поведоха с 3:0 в серията, а мач номер 4 е отново в Далас. 

Хардън изигра основна роля за Хюстън в първите две победи, което продължи и в третия мач. Той и Хауърд са на път да изведат Хюстън до първа победа в плейофните серии на НБА от две години насам, когато нападателното дуо беше събрано в ростъра на отбора. Далас пък страдаше от липсата на пойнтгарда си Раджон Рондо, докато Монта Елис отбеляза рекордните в кариерата си 34 точки. Също толкова имаше и Дирк Новицки. 

Въпреки че Елис изнесе страхотен мач, той пропусна стрелба със сирената от удобна позиция. С това Далас се доближи до трета поредна елиминация от плейофите без спечелена серия. 

Джон Уол отбеляза 19 точки и спечели 15 борби, а 37-годишният Пол Пиърс наниза решаваща тройка малко преди края за отбора на Вашингтон, който надви Торонто със 106:99. Уизърдс водят с 3:0 победи в серията преди мач номер 4 от серията на Източната конференция, на който са домакини. 

Сан Антонио победи с лекота Лос Анджелис Клипърс и поведе с 2:1 в серията. Спърс не губеха в резултата в нито един момент от мача и вече чакат домакинството си в неделя вечер. /БТА