Голдън Стейт поведе във финала на Запад в Националната баскетболна асоциация, след като спечели първия мач срещу Хюстън със 110:106. Уориърс изоставаха с 16 точки в края на първата третина, но успяха да измъкнат мача. 

С основна заслуга за победата е Стивън Къри, който вкара 34 точки, в това число и два наказателни удара в последните секунди на двубоя. След като изоставаха с 24:31 в края на първата четвърт, домакините направиха силна серия от 21 безответни точки в края на втората и така на полувремето имаха преднина от 3 точки- 58:55. Срещата си беше и персонален сблъсък между Къри и Джеймс Хардън, който остана на 2-о място във вота за най-полезен състезател през сезона (MVP).

Хардън беше съвсем близо и да завърши с трипъл-дабъл, но се спря на 28 точки, 11 борби и 9 асистенции. Той обаче пропусна няколко важни момента да реализира при отскочили от таблото топки, въпреки че в средата на четвъртия период реализира за равенството 95:95. След като изпуснаха инициативата, през цялото второ полувреме Ракетите се опитаха отново да излязат напред, но не се получи. 

Последната им възможност беше след тройка на Тревър Ариса, който намали на 108:106 14.6 секунди преди края и спечелена топка от страни. Атаката обаче не беше завършена резултатно. Къри добави към личния си актив 6 борби и 5 асистенции, а след него Дреймънд Грийн завърши с 13 точки, 12 борби и 8 асистенции. Тревър Ариса добави 20 точки, а Джош Смит записа 17 и 7 борби за гостите./БТА