Отборът на Хюстън спечели първа плейофна серия от 2009 година насам, след като се наложи с 4:1 победи над Далас. Последният успех на "ракетите" бе тази нощ, когато те се наложиха като домакин със 103:94 точки. С най-много точки за Хюстън завърши Джеймс Хардън, който вкара 28, а към тях прибави и 8 асистенции. С 20 точки от пейката приключи Джош Смит, докато центърът Дуайт Хауърд остана с 18 точки и 19 борби. 

За Далас, които опитаха да използват инерцията след победата в предишната среща, най-резултатен отново бе Монта Елис с 25 точки. 22 добави германският ветеран Дирк Новицки, а Ал-Фарук Амину остана с 14. Това обаче не бе достатъчно за шампионите от 2011 година, тъй като играчите на Кевин Макхейл взеха нещата в свои ръце още от първите минути на срещата, а в един момент авансът им достигна до 14 точки. 

"Това е само началото. Нашите цели са много по-големи", каза след двубоя Хардън. В следващия кръг Хюстън ще срещне победителя от сблъсъка между Лос Анджелис Клипърс и Сан Антонио, в която шампионите поведоха с 3:2 победи, след като се наложиха като гост със 111:107 точки.
Двубоят в "Стейпълс Сентър" бе много равностоен и се реши в последната четвърт, която бе спечелена от Сан Антонио с 29:25. С най-много точки за победата завърши Тим Дънкан, който вкара 21, а 18 добави Кауай Ленард. Ману Джинобили и Тони Паркър реализираха 14 и 13 съответно.

За Клипърс, които след поражението загубиха домакинското си предимство в серията и се нуждаят от две победи в оставащите 2 мача, за да преодолеят съперника си, най-резултатен бе Блейк Грифин, който вкара 30 точки. С 21 приключи центърът Диандре Джордан, който обаче реализира едва 7 от 16-те си изстрела от наказателната линия, а Крис Пол добави 19 точки. 

Решителният момент в срещата дойде 4,3 секунди преди края и. Тогава при резултат 108:107 точки в полза на Сан Антонио Блейк Грифин изстреля топката към коша на противника. Тя се завъртя по ринга, но в този момент Диандре Джордан я довкара, което е забранено от правилника в НБА. Така кошът на Лос Анджелис не бе зачетен, а топката бе дадена на гостите, които оформиха крайния резултат от наказателната линия. 

Мач номер 6 от серията е в четвъртък, а при успех шампионите от Сан Антонио ще се класират за полуфиналите в Западната конференция за четвърта поредна година. /БТА