Доминиканският център на Атланта Ал Харфорд направи много силен мач и практически сам изведе тима си до победата с 82:81 над Вашингтон. Така отборът от щата Джорджия поведе в серията с 3:2 победи и е само на още един успех от класиране за финала в Източната конференция в НБА. Двубоят, който се игра във "Филипс Арина", бе много напрегнат и вървеше кош за кош.

Така се стигна до последната четвърт, в която в продължение на 7 минути домакините от Атланта не успяваха да отбележат от игра. След това обаче възпитаниците на Майк Бъдънхолзър вкараха 14 поредни точки, и когато изглеждаше, че ще успеят безпроблемно да затворят мача, отново последваха няколко безрезултатни нападения. Това позволи на Вашингтон да се върне в мача и 8,3 секунди преди края му Пол Пиърс вкара тройка от ъгъла на игрището, с която изведе отбора си напред в резултата - 81:80. 

В ответната атака германският гард на "ястребите" Денис Шрьодер се нагърби с отговорността да вкара, но изстрелът му бе блокиран от Джон Уол. В този момент обаче Хорфърд изскочи измежду всички играчи в подкошието, овладя топката и я пусна в коша на Вашингтон за крайното 82:81. В оставащите по-малко от 2 секунди гостите от столицата опитаха да вкарат, но изстрелът на Уол от центъра на игрището не намери целта. 

Харфорд завърши двубоя с 23 точки, 11 борби и цели 5 чадъра, а по 14 точки за победата добавиха Джеф Тийг и Пол Милсап. За Вашингтон Брадли Бийл бе най-резултатен с 23 точки, а завърналият се в състава на "вълшебниците" гард Джон Уол приключи с 15. 

Мач номер 6 от серията е в петък във Вашингтон, а "ястребите" са на път да се класират за първи финал в конференцията, откакто се преместиха в Атланта от Сейнт Луис през 1968 година. 

В другия мач от снощи шампионът в редовния сезон Голдън Стейт постигна втори пореден и общо трети успех над Мемфис и е само на още един от финала в Западната конференция. Пред 19 596 свои фена Уориърс спечелиха категорично с 98:78. Срещата започна по-добре за гостите от Мемфис и в началните минути те поведоха с цели 13 точки. 

Четири последователни тройки за домакините обаче ги върнаха в мача и след края на първите 12 минути те дори водеха с 1 точка при 26:25. До края на срещата играчите на Стийв Кър не намалиха по никакъв начин оборотите и постепенно увеличаваха разликата, за да стигне тя 24 точки малко преди края. 

Най-резултатен за успеха на Голдън Стейт бе Клей Томпсън, който се възползва максимално от липсата на най-добрия защитник на Мемфис - Тони Алън, и реализира 21 точки. С 18 завърши Стеф Къри, а 16 от пейката добави Андре Игуодала. 

За отбора на Мемфис, който трябва да спечели и двете оставащи срещи, ако иска да продължи, с 18 точки завърши Марк Гасол, а по 13 добавиха Зак Рандълф и Майк Конли. Мач номер 6 от серията е в петък в Мемфис.

Срещи от втория кръг в плейофите на Националната баскетболна асоциация (играе се до четири победи от седем мача):
Източна конференция:
Атланта - Вашингтон - 82:81
* Атланта води в серията с 3:2 победи.

Западна конференция:
Голдън Стейт - Мемфис - 98:78
* Голдън Стейт води в серията с 3:2 победи. /БТА