Голдън Стейт Уориръс победи Сакраменто Кингс с 121:115 след продължение. Това бе поредният мач от предсезонната подготовка на двата отбора, а "кралете" на няколко пъти имаха сериозна преднина в срещата.

Българският баскетболист Александър Везенков този път не стартира като титуляр. Той записа две точки и шест борби за около 17 минути в игра. Най-резултатен бе баскетболистът на Уориърс Джонатан Куминга с 28 точки, 6 борби и 1 асистенция.

Стеф Къри пропусна двубоя с "кралете". Това бе трета поредна победа за отбора преди началото на сезона в НБА. Сашо Везенков и компания пък допуснаха трета загуба. 


Първата поява на Саша на игрището бе в края на първата част, когато замени Домантас Сабонис. В началото българинът имаше няколко колебливи изяви, но постепенно влезе в мача. При една атака на неговия тим той направи крачки, но веднага след това негов съотборник открадна топката, Дейвиън Мичъл пропусна да отбележи под коша, но Везенков с добавка бе точен.

"Кралете" започнаха силно срещата и бързо дръпнаха с шест точки преднина. Сакраменто продължи да държи инициативата в тази част и авансът скочи на 15 точки при резултат 33:18. В крайна сметка двата отбора влязоха във втората четвъртина при 38:25. Там разликата бе стопена, но отново остана в полза на Сашо Везенков и компания. Сакраменто водеше с 10, но в последните минути Голдън Стейт Уориръс успяха да се върнат в срещата и намалиха изоставането си на 3 точки - 59:56.

БТА
14 снимки

В третата четвърт дори Голдън Стейт Уориърс успя да започне по-добре и да обърне в своя полза. Видяхме още няколко обрата по време на частта, но в крайна сметка резултатът бе 83:83 при започване на последната четвърт. В нея отново станахме свидетели на изключително драматичен развой. "Кралете" водеха при 104:101, но в последните секунди Голдън Стейт Уориърс държеше нещата в свои ръце с пет точки аванс - 106:111. Все пак Сакраменто успя да стигне до 111:111 и вкара мача в продължения.

При по-малко от три минути в първото продължение Голдън Стейт Уориърс водеше с 117:113. Кеон Елис опита стрелба за три, но пропусна. Малко преди него пък от "Кралете" не бе точен и Кеслър Едуардс. Авансът на Уориръс скочи на шест точки след нови две точки на Джонатан Куминга. Уориръс успя да задържи преднината си и спечели срещата с 121:115.