Сакраменто Кингс допусна поражение от ЛА Клипърс със 117 на 131, като тимът на Александър Везенков се бори много, но Джеймс Хардън и Кауай Ленард направиха невероятен мач. Българинът направи феномално включване, като записа 13 точки и 5 борби на сметката си. Това вероятно бе най-добрият мач на Везенков, който продължава за затвърждава колко полезен и важен е за своя отбор. ДеАрън Фокс бе най-резултатен за Сакраменто с 40 точки, а от ЛА Клипърс Кауай Ленард записа 34 точки, като Джеймс Хардън също бе на страхотно ниво с 20 точки.

БТА
23 снимки

Първите минути от калифорнийското дерби протекоха равностойно, като защитата на Сакраменто се справяше добре с опазването на Пол Джордж и Кауай Ленърд. "Кралете" водеха с 6:3 след близо пет минути игра, преди Терънс Мен и Ивица Зубац да предизвикат пълен обрат при 6:8 в полза на Клипърс. Джеймс Хардън обаче намери целта при първите си две тройки, а след това Брадата успя да запише кош и фал след нарушение на Домантас Сабонис за 11:14 в полза на тима от Ел Ей. Хардън продължаваше да напомня за най-силните си години с 12-ата си точка в мача, която помогна на Клипърс да дръпнат с шест напред при 14:20.

Трей Лайлс отново бе предпочетен от Майк Браун за първа алтернатива на позицията тежко крило, докато Сабонис пък си изкара второто лично нарушение още в първата четвърт. Клипърс пък продължаваха да водят в резултата при 21:26 след поредната страхотна изява на Хардън. Десеткратният участник в "Мача на звездите" вече имаше 17 точки след една четвърт игра, а момчетата на Тайрон Лу водеха с 27:35. Александър Везенков се появи за кратко на паркета в края на първата част, но бе изваден почти веднага за последната защита на "кралете" в периода. Естествено, българинът започна втората част на паркета и овладя първата си борба в мача, след като извърши нарушение срещу Ръсел Уестбрук. Веднага след това Везенков отбеляза първата си тройка в мача, възползвайки се от дупките в зоновата защита на Клипърс - 30:38. Впоследствие Клипърс излязоха напред с двуцифрена преднина след мощна забивка на Кауай Ленърд, която завърши и с нарушение за 37:48. Везенков изигра солидна защита срещу Ръсел Уестбрук и го принуди да стреля еърбол от средно разстояние, а Дейвиън Мичъл собственоръчно върна Сакраменто на шест точки от своя съперник при 42:48.

Момчетата на Майк Браун обаче така и не можеха да съкратят изоставането си, тъй като Клипърс винаги намираха начин да разчупят защитата на "кралете". Везенков отново се отличи с добра изява в защита, след като сложи ръка в лицето на Пол Джордж и не му даде да вкара тройка, но така или иначе най-полезният играч в Евролигата почти не докосваше топката в нападение, а неговият тим губеше с 47:56 в средата на втората част. Везенков излезе, а на паркета неговите съотборници нямаха решение срещу Пол Джордж, който "влезе в зоната" и вече имаше 17 точки за 50:63 в полза на Клипърс. Кауай Ленърд също се присъедини към шоуто и така гостите вече имаха аванс от 18 точки при 50:68, след като стрелбата им от тройката вече бе 11/18. Баскетболистите на Сакраменто изглеждаха изгубени и демотивирани, докато разликата на таблото продължаваше да се увеличава - 50:72 след 24 минути игра. Единствено Везенков беше с положителен +/- от отбора на Кингс на полувремето с +7.

Майк Браун заложи на Везенков в началото на второто полувреме, като той замени Крис Дуарте редом до другите титуляри. И това обаче не даваше резултат, тъй като Клипърс поддържаха сериозната си преднина при 56:79 в своя полза. Българинът отново показа точния си мерник, след като наниза и втората си стрелба от далечно разстояние за шестата си точка в срещата - 59:81. Малко след това Везенков стана и третият най-резултатен играч на Кингс в срещата след борба в нападение и добавка за 68:88. Ивица Зубац надиграваше категорично Домантас Сабонис под коша на "кралете", като Клипърс поддържаха 20-точковата си преднина. Везенков пък се отличи с още една страхотна изява в нападение, след като отбеляза флоутър с табло за десетата си точка и 74:94. До този момент той и Фокс бяха единствените с двуцифрен точков актив за Сакраменто. Фантастичната серия на българския национал продължи с още една тройка за него и той вече имаше 13 точки при 5/6 стрелба от игра. Въпреки всички положителни неща в индивидуалното представяне на Везенков отборът на Сакраменто нямаше какво да стори срещу атомното нападение на Клипърс - 81:102 преди старта на последната четвърт.

Везенков остана на терена и за началото на последната четвърт, като общо се задържа на паркета в рамките на 14 поредни минути, преди да бъде заменен от Харисън Барнс при резултат 86:109 в полза на Клипърс. Сакраменто най-сетне успя да съкрати разликата до под 20 точки при 97:113 след кошове на Фокс и Монк. Тройка на Монк вдигна феновете на крака, тъй като разликата вече бе 13 точки при 100:113 в средата на финалния период. Везенков и Сабонис се завърнаха на паркета за оставащите пет минути от редовното време при 105:120 в полза на гостите. Кауай Ленърд обаче бе неудържим от другата страна и с лекота водеше отбора си към победата.