Сакраменто и Торонто не успяха да постигнат договорка около трансфера на звездата на канадците Паскал Сиакам в Калифорния. Според информация на журналиста Майк Ското от HoopsHype отборът на Кингс се е опитал да изпрати на Торонто Харисън Барнс, Кевин Хъртър, Дейвиън Мичъл и избор от първи кръг на Драфта, за да получи услугите на Сиакам. Така става ясно, че поне към момента Александър Везенков не фигурира в трансферния списък на Кингс.

Различни източници отвъд океана обаче информират, че Раптърс са изявили желание да привлекат младия талант на “кралете” Кийгън Мъри, който да бъде основна част от сделката. Естествено, Сакраменто няма никакво намерение да се разделя с крилото, но така или иначе пакетът с Барнс, Хъртър и Мичъл не е удовлетворил достатъчно ръководството на Раптърс.

Канадците ще продължат да опитват да трансферират 29-годишния баскетболист и да получат нещо в негова замяна. Ако не го направят до края на трансферния прозорец, Сиакам ще си тръгне от Торонто като свободен агент през лятото, защото сегашният му договор приключва именно тогава. През тази година камерунецът записва средно по 22.2 точки, 6.4 борби и 5.0 асистенции с екипа на Рапс.