Сакраменто Кингс загуби със 104:111 от Шартлът Хорнест в "Golden 1 Center". "Кралете" се провалиха срещу един от аутсайдерите в НБА, а най-добрият български баскетболист изгледа срещата от пейката без да запише игрово време. Двубоят се разви равностойно, като в нито един момент някой от двата отбора не успя да натрупа сериозна преднина. Шарлът успя да стигне до успеха след отлични изяви в последната минута на мача, когато се възползваха по най-добрия начин от пропуските на Ди'Аарън Фокс. 

Тери Розие беше над всички за победителите с 34 точки, а Майлс Бриджис добави още 27. Пи Джей Уошингтън вкара 17 точки, а Коди Мартин завърши с 10. Ди'Аарън Фокс вкара 34 точки за Кингс, а Домантас Сабонис завърши с "дабъл-дабъл" - 23 точки и 18 борби. 

Сакраменто остава на пето място в Западната конференция с баланс от 19 победи и 13 загуби. Шарлът, който беше в серия от 11 поредни загуби преди днешната среща, е 13-и на Изток с баланс 8-24. 

Срещата не започна добре за домакините, които разчитаха основно на добрите изяви на Домантас Сабонис. Първото прекъсване дойде при 13:6 в полза на Кингс. Постепенно преднината на домакините почти се стопи, като първата част завърши с аванс от 25:21 в полза на Хорнетс. 

Впечатляващо включване от пейката направи Алекс Лен. Украинският център на Сакраменто за кратко време взе три борби и даде също толкова асистенции, но силната игра на Тери Розиър оставаше проблем за "кралете".

Въпреки че затегнаха защитата до края на полувремето, баскетболистите на Майк Браун допускаха твърде много грешки. Ди'Аарън Фокс взе нещата в свои ръце и до края на полувремето Сакраменто вече беше напред в резултата - 50:45. 

В началото на третата част Шарлът поведе за кратко след отлични изяви на Майлс Бриджис. Фокс и Сабонис обаче отново се активизираха и Кингс си върна водачеството - 76:70 след успешна стрелба от далечна дистанция на Малик Монк. Краят на третия период дойде при 78:75.

Хорнест се приближиха максимално до Сакраменто в началото на последната четвърт след отлични изяви на Пи Джей Уошингтън. Крис Дуарте отбеляза тройка, за да даде преднина на домакините - 91:87. Сабонис и Фокс продължиха да доминират за Кингс, но Тери Розие Шарлът близо до съперника, реализирайки четири поредни точки за 98:100. 

Шарлът поведе със 107:104 след забивка на Пи Джей Уошингтън и кош на Коди Мартин 42 секунди преди края. Фокс пропусна на два пъти, а Майлс Бриджис реализира четири поредни наказателни удари, за да реши изхода от мача.