Най-добрият български баскетболист Александър Везенков заяви, че за първи път в кариерата си е аут заз толкова дълъг период.

"Движа се в правилната посока, работя здраво всеки ден. Но за първи път в кариерата си съм аут за толкова дълго време, след като контузих повторно глезена, с който преди това бях имал проблем. Не мога да се наема със срок, всеки ден е различно, всяка тренировка е различно. Най-важното е да бъда на 100%, за да мога да помогна отбора. Първите седмици бяха най-трудни, защото не можех да правя абсолютно нищо. Обичам играта и ми липсва много", сподели Везенков.

"Винаги има надежда, особено когато се доближаваме до сроковете, заявени от докторите. Имало е случаи, в които си казвам - дано да мога да играя утре. Но всеки ден е различен, защото буквално започваш от нулата. Не съм играл доста време, но се старая да бъда в оптимална форма. Когато дойде моментът да играя и да помогна на отбора.

Сега всеки мач е като финал, защото ситуацията е много заплетена. Имаме директни мачове с други отбори, които се борят за плейофите. Не съм играл близо 2 месеца, но се старая да съм на 100% - първо ментално, а после вече и физически, така че да съм готов, когато чуя името си от треньора", завърши българинът.