Александър Везенков и Сакраменто Кингс постигнаха втора победа в новия турнир на НБА In-Season. В среща от група С на Западната конференция Кинс победиха Сан Антонио Спърс със 129:120 (29:31, 33:31, 32:33, 34:26) във "Фрост Банк Арена" в Тексас. По този начин "кралете" елминираха съперника си от надпреварата и записаха пета поредна победа в редовния сезон на НБА.

Успехът изравни Сакраменто на върха във временното класиране на групата с Минесота, като и двата тима имат баланс от 2-0. Сан Антонио е на дъното с 0-3. В редовния сезон Кингс продължават да заемат шесто място в Западната конференция със 7-4, докато Спърс са 14-и с 3-9. 

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Александър Везенков вкара 5 точки и хвана 4 борби при 2/4 стрелба от игра, включително 1/2 от тройката, за 17 минути на паркета. Националът приключи с +/- от +10. Българинът направи страхотно включване през първото полувреме, в което изигра 14 минути. През втората част бе на паркета едва три, след като извърши две бързи нарушения, при което Майк Браун реши да го извади и повече не го пусна в игра. 

Сан Антонио започна много силно мача и поведе с 23:5 през първата част. При оставащи 6:34 до края на първата част Александър Везенков записа първата си поява на паркета. Българският национал бързо остави своя отпечатък в мача с първата си тройка в двубоя при първото си докосване до топката за 23:10. След това крилото имаше още една отворена стрелба, която се не получи. Сакраменто продължи да топи пасива си и след първите 12 минути изоставаше само с 31:29. 

Кингс започна и втората четвърт добре, а Везенков вкара петата си точка за 31:35 в полза на своя отбор, като вече беше натрупал и три борби в актива си. Четвъртата борба на Везенков в мача не закъсня, а Крис Дуарте наказа съперника с втората си поредна тройка за 35:41. Бившият играч на Олимпиакос впечатли и с добра защита един на един срещу Сандро Мамукелашвили. С няколко тройки Спърс обаче върна аванса си  - 43:42. Браун пусна в игра Везенков и Малин Монк за последните три минути от първото полувреме. Българинът се отличи с още една добра изява в защита, след като спря атака двама на един, принуждавайки Джулиан Шампени да пропусне под коша. Ди'Аарън Фокс изравни резултата в края на първата част с две поредни тройки. 

В началото на третата четвърт Сакраменто направи серия от 5:14, за да поведе с двуцифрена разлика 66:77. Везенков не се представи добре при втората си поява, правейки две нарушения, от които Зак Колинс и Сандро Мамукелашвили вкараха три точки. Кош на грузинеца със сирената за край на третата четвърт направи резултата 94:95 преди началото на финалния период.

В последната четвърт на преден план за "кралете" излязоха Фокс и Домантас Сабонис, които с добри изяви осигуриха победата на своя отбор. 

Ди'Аарън Фокс се отличи с 43 точки, 8 борби и 7 асистенции за Сакраменто. Домантас Сабонис добави 27 точки, 14 борби и 7 асистенции. Малик Монк вкара 20 точки от пейката. 

За Сан Антонио над всички беше Зак Колинс с 28 точки, 8 борби и 5 асистенции. Виктор Уембаняма вкара 27 точки и хвана 9 борби. Келдън Джонсън се отличи с 21 точки.