Сакраменто Кингс загуби с 98:110 домакинството си на Минесота Тимбъруулвс в мач от редовния сезон на НБА. Александър Везенков престоя на паркета малко повече от седем минути и половина, за които не успя да вкара кош. Той пропусна единствената си стрелба в мача, като завърши с една борба и една открадната точка. 

"Горските вълци" диктуваха случащото се на терена през по-голяма част от срещата. Възпитаниците на Крис Финч имаха аванс от 22 точки през четвъртата четвърт, но Кингс направиха финален щурм, при който след серия от 17:2 намалиха изоставането си до пет точки при две минути до края на срещата. Силите им обаче не стигнаха за нещо повече и лидерът в Западната конференция постигна 22-ата си победа от началото на сезона. Сакраменто остава на 4-а позиция с баланс от 17 победи и 11 загуби. 

Минесота беше без една от големите си звезди в този мач - Карл-Антъни Таунс, но това по никакъв начин не се отрази на играта на тима. Антъни Едуардс отново беше над всички с 34 точки, а към тях добави и 10 асистенции, за да оформи "дабъл-дабъл". С такъв се отчете и Руди Гобер. Френският център вкара 21 точки и хвана 17 борби. Силен мач изигра и Джейдън МакДаниелс с 20 точки, а Майк Конли остана с 12 точки и 9 асистенции. 

За Сакраменто отново над всички беше Ди`Аарън Фокс с 27 точки. Нов "трипъл-дабъл" записа Домантас Сабонис - 17 точки, 10 борби и 10 асистенции. Кийгън Мъри вкара 20 точки, но той и Харисън Барнс, който остана с 12, намериха ритъма си едва в края на срещата. 

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ

Срещата започна с бързо темпо, като Минесота поведе с 9:4 след забивка на Руди Гобер. Харисън Барнс реализира два наказателни удара, за да намали пасива на своя отбор на три точки. След нова забивка на Гобер за 8:13 треньорът на Сакраменто Майк Браун взе прекъсване. След подновяването на играта няколко стрелби и на двата отбора бяха неточни, а серията от пропуски прекъсна Гобер с нов кош. 

Авансът на "Горските вълци" стана двуцифрен след трудно поднасяне на Антъни Едуардс - 10:21. Антъни Едуардс продължи да бъде продуктивен в атака и вкара десетата си точка в мача за 28:15. 7 секунди преди края на първия период Джавейл МакГий вкара под коша, а освен това беше и фаулиран. Центърът намали пасива на своите до 20:28. 

ВТОРА ЧЕТВЪРТ

В началото на втората четвърт в игра за домакините се появи Александър Везенков. С тройка на Ди`Аарън Фокс Кингс се доближи на пет точки от съперника си - 25:30. Българинът се отличи с добри изяви в защита в началото на престоя си на паркета с открадната топка и борба. След това пропусна първата си стрелба в мача. Фокс реализира нова тройка и намали пасива на своите на 28:30. Серията от точки на звездата на Кингс продължи с нов кош от средна дистанция за равенството. Малко преди втория период да бъде преполовен Харисън Барнс замени Везенков. 

Минесота поведе с 46:37 след пет поредни точки на ветерана Майк Конли, което ядоса Майк Браун и наставникът на домакините отново поиска таймаут. Серията от поредни точки за "Горските вълци" стана 10 след тройка на Антъни Едуардс. След това Гобер разтърси коша на Кингс с нова забивка - 53:39. Последва и кош на Едуардс. Звездата вкара 19-ата си точка за първото полувреме след поднасяне на бърза атака. Фокс оформи крайния резултат след първите 24 минути - 47:59. 

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ

Минесота демонстрира по-добра игра и в началото на второто полувреме. Антъни Едуардс продължи да вкарва, увеличавайки аванса на своите на 65:49. С кош и успеше наказателен удар на Едуардс разликата стана 19 точки - 68:49. Кингс успя да намали изоставането си до 57:71 след кош на Ди`Аарън Фокс. Минесота обаче отговори с тройка на Джейдън МакДаниелс. Никейл Алекзандър-Уокър и Наз Рийд отново върнаха преднината на "Горските вълци" на 19 точки - 59:78. Тройка на Крис Дуарте свали разликата до 14 точки - 67:81. Нова точна стрелба от зоната за три точки на Фокс оформи крайното 70:81 след края на третата четвърт. 

ЧЕТВЪРТА ЧЕТВЪРТ

Александър Везенков се завърна в игра в началото на последната част от мача. Руди Гобер заби мощно през Везенков след алей-уп подаване от Майк Конли, а българинът фаулира своя съперник. Центърът пропусна от наказателната линия. От другата страна на паркета Фокс асистира на МакГий за 72:85. Тройка на Майк Конли вдигна разликата до 72:90. Последва таймаут, след който Кийгън Мъри смени Везенков. 

Авансът на Тимбъруулвс стана 20 точки след тройка на Джейдън МакДаниелс - 94:74. След пет поредни точки на Харисън Барнс пасивът на Кингс беше свален до 14 точки шест минути преди края на мача. Нови последователни пет точки, този път на Кийгън Мъри намалиха пасива до 87:96. Минесота прекъсна серията на домакините с кош на Кайл Андерсън. Кийгън Мъри обаче отново беше точен от тройката - 89:98. Серията на Кингс стана 17:2 с кош на Барнс при три минути до края на мача. 

Разликата падна до пет точки след два поредни коша на Трей Лайлс, а до края на срещата имаше 120 секунди. Джейдън МакДаниелс обаче спря серията на домакините, а пресечен пас и забивка на Антъни Едуардс реши всичко в мача - 95:104. Добри действия на Едуардс и тройка на Майк Конли оформиха крайния резултат в мача - 98:110. 

СТАРТОВИ ПЕТИЦИ: 

Сакраменто: Ди`Аарън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис

Минесота: Антъни Едуардс, Майк Конли, Джейдън МакДаниелс, Кайл Андерсън, Руди Гобер