Сакраменто Кингс записа втора поредна загуба в НБА, след като отстъпи със 113:130 на Портланд Трейлблейзърс като гост. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков игра почти 9 минути и половина, като не успя да вкара кош във втори пореден мач. Крилото пропусна и трите си опита от зоната за три точки, а към личния си актив добави една борба и една асистенция. 

Домакините изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона и въпреки че бяха без Шейдън Шарп и ДеАндре Ейтън, успяха да стигнат до успеха. Анфърний Саймънс вкара 29 точки за победата, а Дуоп Рийт добави още 25. С "дабъл-дабъл" завърши избраният под №2 в драфта това лято Скуут Хендерсън. Гардът вкара 17 точки и добави 11 асистенции, като това е най-добрият му актив до момента в Лигата. 

За Сакраменто над всички беше Ди`Аарън Фокс с 43 точки. Домантас Сабонис завърши с 34 точки и 12 борби, за да оформи "дабъл-дабъл". Останалите им съотборници обаче бяха далеч от нивото си и това доведе до поражението. 

За Портланд това беше осма победа от началото на сезона. Тимът на Чонси Билъпс има и 21 загуби, като това му отрежда 14-о място в Западната конференция. Кингс паднаха до шесто място с баланс 17:12. 


Срещата започва със серия от 10:2 в полза на Кингс, като Домантас Сабонис вкара седем точки. Постепенно Трейлблейзърс стопиха пасива си след добри изяви на Джереми Грант. Домакините поведоха с 20:18 след тройка на Анфърни Симънс, но веднага след това Домантас Сабонис изравни. 

Александър Везенков влезе в игра 2:29 преди края на първата четвърт. Той замени Харисън Барнс. Почти веднага след това българинът извърши нарушение срещу Малкълм Брогдън. 30 секунди преди края на първия период Дуоп Рийт вкара за 32:33 в полза на гостите. Седем секунди преди края на първата част стрелба на Везенков от зоната за три точки беше блокирана от Матис Тибул.

Втората четвърт продължи да бъде кош за кош. Везенков отново пропусна от далечна дистанция, а Джабари Уокър изведе домакините напред с 41:39. Портланд продължи да играе по-добре в тези минути и след кошове на Скуут Хендерсън и Анфърний Саймънс поведе с 49:40. Дуоп Рийт блокира още един опит на Везенков от тройката, а след това вкара, за да даде двуцифрен аванс на своя отбор 51:40. 

Майк Браун замени българина с Кевин Хъртър. Портланд обаче продължи да играе по-добре и поведе с 57:42 след поредния кош на Саймънс. Преднината на Трейлблейзърс дори стигна 19 точки след тройка на Дуоп Рийт - 65:46. До края на втората четвърт Кингс обаче вдигнаха оборотите и след серия от 14:2 се оттеглиха на почивка с пасив от само седем точки - 60:67. 

Третата четвърт стартира с размяна на кошове, като домакините поддръжаха аванс от десетина точки. Ди`Аарън Фокс и Домантас Сабонис бяха на ниво за Сакраменто, докато стрелбата вървеше на всички от титулярната петица на Портланд. 3:30 преди края на третия период Сабонис извърши четвъртия си фал и беше заменен от Трей Лайлс. Джереми Грант и Дуоп Рийт вкараха по два наказателни удара за 94:83. След тройка на Джабари Уокър и кош с успешен наказателен удар на Скуут Хендерсън Трейлблейзърс поведоха със 102:89. След 36 минути игра домакините имаха аванс от 104:95. 

Срещата продължи да бъде много резултатна и в началото на последната част. Фокс вкара 38-ата си точка от зоната за три, но Рийт веднага върна аванса на своите от 13 точки. Джабари Уокър реализира за 115:100 и това принуди Майк Браун да вземе прекъсване. Фокс вкара тройка за 105:115, но с кошове на Саймънс и Рийт Трейлблейзърс отново имаха аванс от 120:105, а след нов кош на Саймънс Майк Браун взе ново прекъсване. 

Две минути и половина преди края Матис Тибул реши всичко в срещата с тройка за 130:111. Малко след това в игра отново се появи и Александър Везенков, но не успя да достигне до стрелба до края на мача.