В един от най-добрите си мачове като играч на ЛА Клипър Пол Джордж доказа невероятните си качества. Тимът му губеше с 64:98, когато крилото вкара 23 от общо в мача 39 точки и Клипърс шокираха Кливланд, надделявайки със 120:118.

За да стигнат Клипърс до 50-ата си победа за сезона и третата поредна без контузения Кауай Ленард, Джордж игра 44 минути (цялото второ полувреме), грабна 11 борби, стреля 16 от 16 от линията, вкара 7,1 секунди преди края и направи огромен блок 1,7 секунди преди края. След това Ръсел Уестбрук подпечата победата.

"Знаех, че не сме на себе си. И в този момент реших, че трябва да направя нещо или каквото е необходимо, за да спечелим“, заяви след мача Пол Джордж.

Той сам е казал на Тай Лу да не го вади през второто полувреме. Треньорът на Клипърс се е доверил на играча и го е оставил да поведе обрата.

"Исках да остана в игра и просто чувствах, че се справяме добре. И той ми се довери да продължа напред. Но аз казах, че просто ще играя, докато часовникът не спре на нулата. Мислех, че имаме шансове и агресията ми просто се повиши, така че в този момент беше просто воля за победа“, завърши Джордж.

Клипърс използваха серия от 29:6, за да намалят разликата до 100:97 при оставащи малко над 9 минути до края на мача. Кливланд върна преднината си до седем точки 2:47 преди края, но Джордж отбеляза четири поредни точки. Терънс Ман и Амир Кофи вкараха последователни 3 точки, за да дадат на Клипърс преднина от 118:115. Джарет Алън от Кливланд реализира кош, докато беше фаулиран, и след това изпълни свободен удар, за да изравни резултата. Но Джордж отново, за да даде на Клипърс преднина.

Клипърс спечелиха шест от последните си седем мача, а в четвъртък заличиха дефицит от 17 точки, за да победят Денвър у дома с 2 точки разлика.