Вашингтон Уизардс подсили състава си с тежкото крило Ксавие Куукс с договор до края на сезон 2023/24, съобщи агентът на играча Даниел Молдован пред ESPN.

204-сантиметровият Куукс наскоро бе избран за "Най-полезен играч" в Националната баскетболна лига на Австралия. Той ще се присъедини към Вашингтон вероятно през следващата седмица, тъй като през тази е финалът в първенството на "зеления" континент, в който се срещат отборът на Кукс Сидни Кингс и Ню Зийлънд Брейкърс. След първите два мача от серията до три успеха резултатът е равен - 1:1.

Кукс е на 27 години и се отличава с отлични подавачески умения, както и елитна игра в защита. През миналия сезон той бе избран и за "Най-полезен играч във Финалите" на австралийския шампионат - звание, което може да заслужи отново, ако Сидни триумфира с титлата.

Вашингтон Уизардс заема десето място в класирането на Източната конференция с показатели от 30 победи и 34 загуби и за момента окупира последната позиция, даваща право на участие в плей-ин турнира за попадане в основната част на плейофите./ БТА