Александър Везенков може да премине в Торонто Раптърс като част от мултимилионна сделка между 3 тима в НБА. Оказва се, че това е трети отбор от НБА, който проявява интерес към голямата звезда.

Специализираното американско баскетболно издание Fadeaway World твърди, че българинът и съотборниците му в Сакраменто Кингс Трей Лайлс и Девиън Мичъл могат да се озоват в канадския отбор като част от сделката по привличането на звездата на Чикаго Зак Лавин и играча на Раптърс Паскал Сиакам.

Булс пък ще получат в замяна трима от основните играчи на "кралете" Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Кевин Хюртър, както и Крис Дуарте.

В момента Сакраменто заема шестото място в Западната конференция на НБА с актив от 8 победи и 6 загуби. Тази нощ Везенков и съотборниците му гостуват на Минесота. 

Двубоят Минесота – Сакраменто от In-Season е в събота от 3:00 сутринта българско време и ще бъде излъчен в ефира на DIEMA SPORT 3.

Припомняме, че вчера писателят и спортен журналист - Иво Иванов, беше специален гост в предаването "НБА Екшън". Баскетболният специалист говори за Александър Везенков и изявите на нашия баскетболист след преминаването му в Сакраменто Кингс. Отделно бяха засегнати и други теми около лигата на извънземните в предаването, водено от Пламен Дамасков.

Иванов призна, че Чикаго Булс имат интерес към услугите на Алекзандър Везенков и е твърде вероятно българинът да заиграе на "Юнайтед Сентър". Иванов акцентира също така, че и Далас Маверикс следят изявите на родния атлет в НБА.

"Имам вътрешна информация, че Чикаго иска Везенков. Има и други отбори, които имат дефицит на неговата позиция и биха се възползвали от него. Биха оползотворили неговия сезон. Натъкнах се на няколко журналисти, които отразяват Далас, и те ми споделиха, че не би било зле Маверикс да го вземат", сподели Иво Иванов в предаването "НБА Екшън" по DIEMA SPORT 2.