Латвийският гигант Кристапс Порзингис ще продължи кариерата си в тима на Вашингтон Уизардс, съобщиха медиите в САЩ. 221-сантиметровият Порзингис отива в столицата в замяна на гарда Спенсър Динуиди, както и на другия латвиец в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - Давис Бертанс. 26-годишният Порзингис започна като титуляр в 34 мача за Далас през този сезон, като има показатели от 19,2 точки, 7,7 борби, 2 асистенции и 1,7 чадъра средно на мач.

Въпреки солидните показатели на Порзингис, честите му контузии, както и големият контракт, който той има, се превърнаха в причините ръководството на "маврите" да се отърве от него.

Междувременно друг от претендентите за титлата в Западната конференция - Финикс Сънс - успя да попълни състава си с двама опитни играчи в лицето на Тори Крейг и Аарън Холидей. Крейг пристига от Индиана Пейсърс в замяна на центъра Джейлън Смит, докато Холидей е част от "разчистването" във Вашингтон.

Друг от напускащите столичани е центърът Монтрезл Херъл. Той преминава в тима на Шарлът Хорнетс. Херъл бе част от Вашингтон около половин година, след като бе пратен в столицата от Лос Анджелис Лейкърс като част от сделката за Ръсел Уестбрук.

Бостън Селтикс също показа активност в последните часове на трансферния прозорец в НБА. "Келтите" взеха гарда на Сан Антонио Спърс Дерик Уайт, като го размениха за Джош Ричардсън. Освен това Бостън изпрати контузените Бол Бол и Пи

Джей Дозиър в Орландо Меджик, за да бъдат спестени пари от данъци. Президентът на баскетболните операции на Бостън Брад Стивънс извърши и още една сделка, като върна в тима германския център Даниел Тайс, който играе за Хюстън

Рокетс и изпрати при "ракетите" друг германец - гарда Денис Шрьодер заедно с центровете Енес Кантер Фрийдъм и Бруно Фернандо.

Тимът на Лос Анджелис Лейкърс изненадващо не извърши нито една сделка преди затварянето на трансферния прозорец, като ръководството на "езерняците" ще насочи усилията си към привличане на качествени свободни агенти.