Звездата на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбруук записа феноменално постижение при победата над ЛА Лейкърс със 119:103, след като реализира едва втория в историята на НБА "20-20-20" трипъл-дабъл.

Гардът на Тъндър завърши мача с 20 точки, 20 борби и 21 асистенции и по този начин повтори постижение на легендарния Уилт Чембърлейн, който през 1968-ма година записва 22 точки, 25 борби и 21 асистенции в мач на Филаделфия 76-ърс срещу Детройт.

Ръсел Уестбруук записа впечатляващата статистика за 36 минути игра, като добави и три откраднати топки за това време.

Най-полезният играч за 2017-та година посвети постижението си на рапъра Нипси Хъсъл, който бе убит в престрелка в неделя. "Това не е за мен. Това е за моя брат, за Нипси - 20 плюс 20 плюс 20. Това е за моя брат, почивай в мир, Нипси", сподели Уестбрукк след двубоя.

Тъндър вече си осигуриха участие в плейофите на Западната конференция, но се бори да се вдигне от осмото място, което заема, за да избегне евентуален сблъсък с шампионите Голдън Стейт Уориърс още на четвъртфиналите.

"Всеки мач е важен в момента. Благодарен съм, че мога да изляза на паркета и да играя на високо ниво. Благодарен съм, че имам такива съотборници и че мога да правя това, което обичам", допълни Уестбруук. /БГНЕС