Френското чудо Виктор Уембаняма, който бе първи избор на драфта в НБА миналия месец, няма да играе в продължението на Лятната лига със Сан Антонио, както се очакваше, обявиха няколко американски медии.

Според "Сан Антонио Експрес-Нюз" и ESPN "шпорите" са решили да се придържат към първоначалния си план и да адаптират постепенно 19-годишния баскетболист, висок 224 см, който е имал дълъг сезон с бившия си отбор Булон-Левалоа.

След плах първи мач срещу Шарлът в петък и брилянтен втори срещу Портланд (27 точки, 12 борби) в неделя, центърът няма да вземе участие в останалите мачове от летния турнир, който позволява на отборите в НБА да интегрират новите си попълнения.

Самият Уембаняма призна миналата седмица, че не очаква да играе повече от два пъти по време на Лятната лига. Той заяви в неделя, че няма търпение да излезе във ваканция, за да се подготви по-добре за старта на редовния сезон в баскетболната асоциация през октомври. Уемби няма да играе на Световното първенство 2023 (25 август - 10 септември) с националния отбор на Франция, за да се съсредоточи върху първия си сезон със Спърс.
Преминаването на Уембаняма в НБА предизвика огромен ентусиазъм, тъй като потенциалът му е смятан за един от най-големите в историята на асоциацията./ БТА