Баскетболният треньор Людмил Хаджисотиров – Удо смята, че статистическите данни на Александър Везенков са много солидни за сметка на времето, което прекарва на паркета за Сакраменто Кингс в НБА. Специалистът бе гост в предаването „НБА Екшън“ по DIEMA SPORT 2 и сподели, че манталитетът на българския национал е на победител, което ще му помогне да получава повече доверие от треньора.

„Като погледнем, мисля, че статистиката му е много солидна за времето, което получава. За 12 минути - 6 точки, какво повече да направиш? Добри проценти, има борби и това при условие, че той е играч, който не държи топката в себе си.Той зависим от другите“, сподели Удо.

„Играта изцяло е изградена около Фокс и Сабонис, другите играчи са вид плънки и той на фона на това, за времето, което получава, играе солидно. Няколко мача имаше с 18 или 19-20 минути, имаше по 14-15 точки, включително преди да се контузи срещу Финикс. Пак като гост. Може и да съм пристрастен, но определено не го използват достатъчно и добре за мен. Той може да има много по-голяма роля и той е свикнал да побеждава. Той с присъствието си носи победен дух, победни решения на терена и неговият конкурент Уайлс имаше доста слаби мачове напоследък. Не мисля, че е по-добър играч от Везенков, напротив“, каза още българският треньор.

Манталитетът на Александър Везенков е онова, което ще му помогне в Лигата, уверен е Удо.

„Няма значение, че той е бил MVP на Евролигата, като отиде там, той започва от самото на-чало да се доказва наново, което за мен не е нормално при условие, че нивото в Евролигата е толкова високо, ти си спечелил някакъв кредит на доверие, доказал си се, не си някакъв но-вобранец на 19 години, а си на 28 в пика на кариерата ти, така че има доста предизвикателс-тва, с които се е сблъскало за първа година. Но той е умно момче и работливо, сигурен съм, че ще си излича изводите и прави правилните анализи и ще се пребори за по-голяма роля“, добави Людмил Хаджисотиров.

Тази нощ Сакраменто Кингс с Александър Везенков отново излизат на паркета. Срещата е от 5:00 часа българско време и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT 3.