С тройка на Лука Дончич със сирената Далас Маверикс победи като гост Мемфис Гризлис със 114:113 в един от най-интересните мачове в Националната баскетболна асоциация тази нощ. Словенецът реализира 29 точки и направи 9 асистенции за успеха на тексасци, докато още 21 точки прибави Кристапс Порзингис.

За домакините от Мемфис най-резултатен бе Грейсън Алън с 23 точки. Гардът, който стреля от фаул над 90 процента, обаче пропусна два наказателни удара 2.2 секунди преди финалната сирена, което позволи на Далас да открадне победата в последния възможен момент с акробатичното изпълнение на Дончич, който се измъкна от двама защитници. В най-очаквания мач от тази нощ Филаделфия 76ърс победи със 123:117 Бруклин Нетс в пряк сблъсък за първото място в редовния сезон.

Двата отбора влязоха в срещата с равни показатели от по 37 победи и 17 загуби, но успехът гарантира на Сиксърс, че при равни други показатели с Нетс в края сезона те ще имат домакинското предимство. Джоел Ембийд бе неудържим в редиците на Филаделфия с 39 точки, 13 борби, 2 асистенции и 2 чадъра, като даде поредна заявка за приза за "Най-полезен играч" през сезона. Тобайъс Харис добави още 26 точки за победителите, които в един момент в началото на последната четвърт имаха преднина от 22. За Бруклин 37 точки реализира Кайри Ървинг, а още 17 прибави бившият играч на Филаделфия Ландри Шамет.

Гостите обаче така и не успяха да поведат в резултата в нито един момент от мача след първата четвърт, а влияние за това оказа и отсъствието на някои ключови играчи в състава им, в това число Кевин Дюрант, Джеймс Хардън, Блейк Грифин и ЛаМаркъс Олдрижд.

Стеф Къри реализира 42 точки за по-малко от 30 минути игра при победата на Голдън Стейт Уориърс със 147:109 над Оклахома Сити Тъндър като гост. Нападението на Уориърс бе под пара през целия мач, като в първите три четвърти на мача гостите вкараха съответно 36, 39 и фантастичните 50 точки. 25 от 42-те точки на Къри дойдоха именно в третата четвърт, като гардът завърши срещата с 11 отбелязани тройки от 16 опита. Джордан Пул добави още 17 точки за Голдън Стейт, а с 16 финишира Андрю Уигинс.

Дреймонд Грийн пък се отличи с 12 точки и 16 борби За младия отбор на Оклахома Дариъс Базли реализира 22 точки, а Моузес Браун направи "дабъл-дабъл" от 18 точки и 12 борби. В друг интересен сблъсък от тази нощ Денвър Нъгетс постигна домакинска победа със 123:106 над Маями Хийт. Никола Йокич постигна 15-ия "трипъл-дабъл" за сезона със 17 точки, 10 борби и 11 асистенции, а Майкъл Портър добави още 25 точки и 10 борби за "златните буци", които до края на сезона ще трябва да се оправят без контузения си плеймейкър Джамал Мъри. За тима на Маями 21 точки реализира центърът Бам Адебайо, докато Кендрик Нън приключи с 16 точки.