Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, говори за адаптацията на новото попълнение Александър Везенков в състава. Българинът се присъедини това лято към тима и в сряда срещу четвъртък може да направи дебюта си в НБА срещу Юта Джаз. След неделната тренировка Майк Браун разкри мнението си за българина след това, което видя в предсезонните мачове.

„Всичките ни играчи правят прогрес в мачовете до тук, някои от тях правят по-голям прогрес от другите, но се движат в правилната посока. И преди сме имали подобни случки. Бях млад тогава, когато Ману Джинобили дойде в НБА. И той беше новобранец на 26-27 години, даже може би на 28. Също като Саша и той страдаше в началото. Ние опитахме да му помогнем, защото има огромно напрежение, през което минават такива играчи и ние не разбираме. Има натиск от хората в чужбина, които очакват от тях да дойдат в НБА и още от началото да започнат да играят силно. Да са като Меджик Джонсън или Лари Бърд. Но това не става толкова лесно. Ако говорите със Саша той ще ви каже, че все още опитва да усети, да разбере тази лига. Той има увереността да играе на най-високо ниво. Ще отнеме време, но от това, което е в момента, той прави много добро развитие“, обяви Браун.

Треньорът на Сакраменто бе попитан къде вижда, че ще е позицията на Везенков след месец или два.

„И преди го казах, но най-важното за мен и за него, е да не загуби увереността си. Казах го и преди, по начина, по който той се отнася към нещата, ще се справи. Играта му ще се развие, той ще се чувства по-добре и ще знае още по-добре какво иска да прави на паркета, за да е много успешен в НБА. Ние имахме разговор и той знае, че вярвам в него. Но той също така знае, че аз разбирам, че му е нужно време“.