Треньорът на Денвър Нъгетс Майкъл Малоун заяви, че той и играчите му искат да изградят династия в Колорадо и не за задоволени с една титла. Тази нощ Денвър стана шампион на НБА за първи път в историята на франчайза, след като победи Маями Хийт с 94:89 и затвори серията с 4-1.

"Имам новина за всички - няма да се задоволим с една титла. Искаме още. Пат Райли казваше нещо преди много години, което бях закачил над бюрото си, докато работех в Сакраменто. Ставаше въпрос за еволюцията в НБА, как започваш от никой, ставаш новак, след това победител, след това претендент за титлата, след това шампион. Последната крачка е от шампион да се превърнеш в династия", коментира Малоун след успеха.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

"Постигнахме нещо, което този франчайз не бе правил, но имаме много млади и талантливи играчи в състава. Мисля, че в тези 16 плейофни победи показахме на какво сме способни на най-голямата сцена в света", допълни Малоун.

От своя страна двукратният MVP на Лигата и звезда на Нъгетс Никола Йокич каза, че има нужда от почивка. "Не мисля за следващата година. Ще помоля треньора да ми даде две седмици почивка бонус, за да мога да съм готов за следващия сезон. При нас не става въпрос само за стартовата петица, а за целия състав. От първия ден имаше нещо различно в този отбор и аз го усетих. Усетих различна енергия и имах специално усещане. Аз не съм оптимист, но това ми даде надежда, че можем да постигнем нещо", сподели Йокич, който получи наградата за най-полезен играч във финалите.